Gratis wifi
Wij zijn gesloten vandaag

FAQ

Hier vind je de antwoorden op al je vragen. Staat jouw vraag er toch niet tussen, of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met Speelpunt.

Bereikbaarheid

Is Speelpunt makkelijk bereikbaar?

Speelpunt is gelegen in de levendige Bekaertstraat in Zwevegem. Kijk op de pagina bereikbaarheid voor de volledige wegomschrijving.

Kan je vlot parkeren aan Speelpunt?

Er zijn heel wat gratis parkeergelegenheden rond het Speelpunt. Kijk op de pagina bereikbaarheid voor meer informatie.

Is Speelpunt iedere dag open?

Speelpunt is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tijdens schoolweken. Maar we bieden wel dubbel zoveel pret tijdens schoolvakanties, want dan zijn we elke dag geopend. Ook op feestdagen zijn we geopend.* Check voor je bezoek zeker onze website voor de openingsuren.

Opgelet: Is het warmer dan 30°C? Op deze dagen sluit Speelpunt tijdelijk de deuren. Tickets reserveren is dan niet mogelijk.

* Met uitzondering van 24, 25, 31 december en 1 januari

Tickets

Waar kan ik tickets voor de speeltuin kopen?

Je koopt je tickets via onze webshop of aan de kassa. Koop je via de webshop? Dan ben je zeker van je plek en is je ticket bovendien voordeliger.

Moet ik voor begeleiders ouder dan 16 jaar ook tickets reserveren?

Ja, als begeleider vanaf 16 jaar dien je ook een ticket aan te kopen via onze webshop of aan de kassa. Je ontvangt bij je ticket een speeljeton voor een arcade game.

Moet ik de tickets printen nadat ik ze online besteld heb?

Nee, je kan de barcode vanaf je smartphone inscannen aan de toegangscontrole.

Ik ben lid van Gezinsbond. Kan ik punten sparen of met mijn punten betalen in de webshop?

Nee, maar je kan wel een gratis reservatie maken voor Speelpunt en je tickets of familiepas laten afrekenen aan de kassa op de dag van je bezoek. Je kan er betalen met je gespaarde punten in schijven van 5 euro en je kan 10% van het aankoopbedrag sparen op je Gezinsbond-lidkaart.

Hoe ga je te werk?

Surf naar de webshop en kies je formule (dagtickets of familiepas).

Selecteer je gewenst bezoekmoment.

Vul het aantal personen in naast 'Reservatie met Gezinsbondkaart'.

Je hoeft je lidkaartnummer nergens te vermelden.

Toon aan de kassa je lidkaart van Gezinsbond samen met je e-tickets, bij voorkeur op je gsm.

Je betaalt aan de kassa met je punten in schijven van 5 euro en je spaart 10% van het aankoopbedrag in punten op je lidkaart.

Je ledenvoordeel is enkel geldig op aankopen van losse tickets en familiepas.

Kunnen mijn tickets terugbetaald worden?

Nee, helaas kan dat niet. Je kan je ticket wel tot 24 uur voor je geplande bezoek verplaatsen. Lees hieronder hoe je je tickets kan verplaatsen.

Kan ik mijn toegangstickets omboeken?

Ja, je kan een verzoek tot omboeking indienen wanneer je een vergissing maakte bij de bestelling van je tickets. Dit kan per mail naar info@speelpunt.be of telefonisch op het nummer 056 28 95 80. Hieraan zijn geen kosten verbonden, tenzij we merken dat dit herhaaldelijk gebeurt of indien we misbruik vermoeden.

Hoe lang blijft mijn familiepas geldig?

Een familiepas blijft 1 jaar geldig.

Kan ik mijn familiepas delen met vrienden?

Je familiepas staat op naam en kan dus niet gedeeld worden met vrienden.

Kan ik een cadeaubon aankopen voor Speelpunt?

Ja, dit kan aan de kassa van Speelpunt of snel en eenvoudig online. Klik hier om een cadeaubon te bestellen. Een cadeaubon blijft één jaar geldig vanaf aankoopdatum.

Feestjes en groepen

Kan ik mijn eigen verjaardagstaart of cupcakes meebrengen voor mijn verjaardagsfeest?

Nee, je kan geen eigen voeding of drank meebrengen. Je kan wel een overheerlijke verjaardagstaart bestellen. En wil je extra bubbels als welkomstdrank, dan zetten wij graag een fles kinderchampagne koud.

Voedselallergieën kunnen steeds gemeld worden zodat onze keuken hiermee rekening kan houden.

Kan ik een (verjaardags)feestje organiseren in Speelpunt?

Vanaf 8 kinderen kan je al een avontuurlijk feestje organiseren in Speelpunt. Wij zorgen voor een mooie feesttafel en verwennen de jarige met extra cadeautjes. Informeer hier naar de verschillende en voordelige formules.

Wist je dat je ook babyborrels, communie- of familiefeesten kan organiseren in Speelpunt? Informeer je naar een feestje op maat via onze contactpagina.

Kan ik de feesttafel delen met een jarig vriendje?

Dat kan zeker! Bij meer dan één jarige, maken we er graag een te gek dubbel feestje van!

Oeps! Ik heb nog geen cadeautje voor de jarige. Kan ik in Speelpunt een cadeautje kopen?

Dankzij de unieke samenwerking met Playmobil® biedt Speelpunt enkele Playmobil®-setjes aan in de shop. Je kan de jarige natuurlijk altijd een cadeaubon schenken voor een volgend bezoek aan Speelpunt of een bezoek aan één van de LAGO-zwemparadijzen.

Kan Speelpunt ook grotere groepen ontvangen?

Speelpunt is ook een leuke activiteit als schoolreis of uitstap met de jeugdvereniging. Plan je graag een uitstap naar Speelpunt? Informeer je dan naar de voordelige tarieven en deals via info@speelpunt.be.

Zijn er speciale voordelen voor groepen?

Voor groepsuitstappen met een vereniging of school en familiefeestjes zoals communies, babyborrels… maken wij graag een voorstel op maat. Neem contact met ons om samen de mogelijkheden te bekijken. We maken er een feestje van om nooit te vergeten.

Kan ik een familiefeest of babyborrel organiseren in Speelpunt?

Ja, informeer je naar de mogelijkheden viainfo@speelpunt.be. Wij verzorgen ook graag de catering voor jouw uniek feestje! Zo kan je zelf onbezorgd genieten.

Kan ik Speelpunt afhuren voor bedrijfsfeestjes en teambuildings?

Ja, informeer je naar de mogelijkheden via info@speelpunt.be. Wij verzorgen ook graag de catering voor jouw evenement.

Faciliteiten

Welke betaalmiddelen worden er aanvaard in Speelpunt?

Online, aan de kassa en in de eetgelegenheid kan je betalen met Bancontact Mister Cash, Maestro, Mastercard of VISA. In Speelpunt zelf kan je natuurlijk ook cash betalen.

Kan ik eten in Speelpunt?

Je kan genieten van overheerlijke gerechten in onze gezellige eetgelegenheid. Klik hier voor alvast een voorsmaakje van onze uitgebreide menukaart.

Kan ik mijn kleuter in de gaten houden terwijl ik iets drink?

Rond de speelzone voor de kleuters werden er speciaal tafeltjes voorzien zodat je ze steeds in de gaten kan houden, zelfs terwijl je van je drankje geniet.

Wat kan ik doen terwijl mijn kind aan het spelen is?

Wat dacht je ervan om samen met je kinderen op avontuur te gaan in de leefwereld van Lemmie of één van onze arcadegames samen uit te testen? Of je kan smullen van een heerlijk gerecht in de eetgelegenheid. En voor zij die toch liever wat doorwerken hebben we uitstekende Wifi voorzien.

Kan ik verder werken terwijl mijn kind aan het spelen is?

Voor de echte workaholic werd gratis uitstekende wifi voorzien.

Zijn er lockers in Speelpunt?

Nee, het is aangeraden om waardevolle spullen en grote geldbedragen thuis te laten.

Is Speelpunt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderbuggy's?

Ja, Speelpunt is op alle niveaus toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderbuggy's.

Wat kan ik doen met een speeljeton?

Iedereen ontvangt bij aankomst een gratis speeljeton.* Die jeton kan gebruikt worden bij een spel naar keuze. Wil je graag onze airhockey uittesten, toon je graag je skills aan de voetbaltafel of speel je graag games in Virtual Reality (2 jetons voor 10 minuten speeltijd)? Het kan allemaal met onze speeljetons. Voor de kleinsten is er ook de carrousel en een mini airhockey.

* Elk betalend kind (jonger dan 2 jaar) en elke volwassene, uitgezonderd bij verjaardagsfeestjes en ontbijten op zondag.

Waar kan ik extra speeljetons aankopen?

Iedereen ontvangt een gratis speeljeton bij aankomst.* Kan je maar niet genoeg krijgen van onze avonturen? Dan kan je extra speeljetons aankopen via de wisselautomaat die je kan vinden naast de ingang van de toiletten of aan de kassa's van het onthaal en de horeca.

* Elk betalend kind (jonger dan 2 jaar) en elke volwassene, uitgezonderd bij verjaardagsfeestjes en ontbijten op zondag.

Voor welke avonturen heb ik een speeljeton nodig?

Je kan volgende avonturen spelen met een jeton:

- Airhockey

- Voetbaltafel

- Flipperspel

- Mini airhockey

- Carrousel

- Virtual Reality (2 jetons)

Alle andere avonturen blijven vrij toegankelijk voor iedereen en vereisen geen jeton!

Regels en voorschriften

Vanaf welke leeftijd kan je komen spelen in Speelpunt?

De avonturen in Speelpunt zijn geschikt voor kinderen van 2 tot en met 16 jaar. Volwassenen kunnen aan bepaalde avonturen zelf deelnemen. Op de website wordt bij elk avontuur een richtleeftijd meegedeeld. Voor bepaalde avonturen wordt er een minimum leeftijd opgegeven. Ontdek hier de verschillende avonturen.

Kan mijn kind alleen komen spelen?

Nee, kinderen dienen steeds begeleid te worden door een meerderjarige persoon of verantwoordelijke vanaf 16 jaar zoals de oppas of leider van de jeugdbeweging.

Wat moet ik meebrengen als ik naar Speelpunt kom?

Je speelt meestal op je sokken maar in het klimavontuur zijn propere gesloten schoenen verplicht. Op de schaatspiste is het ook interessant om handschoenen te dragen. En wat je zeker niet mag vergeten is je fototoestel om al die leuke momenten vast te leggen.

Kan ik mijn schoenen aanhouden tijdens het spelen?

Nee, omwille van hygiënische en veiligheidsmaatregelen speel je op je sokken. In het klimavontuur zijn propere gesloten schoenen verplicht. Je kan niet klimmen met sandalen of slippers.

Kan ik mijn eigen picknick meebrengen?

Nee, eigen drank of eten wordt niet toegelaten. Ben je toch hongerig? Je kan wel altijd iets lekkers bestellen om te eten of te drinken in onze gezellige eetgelegenheid. De uitgebreide kaart heeft voor ieder wat wils.

Voedselallergieën kunnen steeds gemeld worden zodat onze keuken hiermee rekening kan houden.

Zijn huisdieren toegelaten in Speelpunt?

Omwille van hygiënische en veiligheidsredenen worden in Speelpunt enkel gecertificeerde blindengeleidehonden en assistentiehonden toegelaten.

Kan ik mijn eigen schaatsen meebrengen?

Nee, we hebben voor jou schaatsen ter beschikking. Hiervoor dien je ook niet bij te betalen.

Klachten?

Heb je een opmerking of klacht?

Hoe jij je bezoek beleeft, is voor ons het allerbelangrijkst. Was je ervaring niet als gewenst? Laat het ons weten. Elke klacht behandelen we met de grootste zorg.

Voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting kan je bovendien beroep doen op het Online Dispute Resolution platform van de Europese Unie via deze link: http://ec.europa.eu/odr

Maatschappelijke zetel:
S&R Kortrijk-Zwevegem nv
BTW BE 0667.791.649
RPR Gent, afdeling Kortrijk

Speelpunt Zwevegem maakt deel uit van de LAGO zwemparadijzen groep. Maatschappelijke zetel: S&R Group NV, Aarschotsesteenweg 225, 3012 Wilsele, België, info@lago.be

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke gebruikerservaring te garanderen.