Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke gebruikerservaring te garanderen.
Vrije toegang voor ouders
Gratis wifi
We zijn open vandaag van 10:00 tot 19:00

Lemmie vertelt

Wil je weten hoe Lemmie naar Speelpunt verhuisde?
Klik op play, ga op het puntje van je staart zitten en luister vol spanning naar het verhaal van Lemmie.

Klik op "Play" en luister samen met de kinderen

Lemmies voorleesverhaal

Hey daar zijn jullie dan! Salama jongens en meisjes! Ja, ik weet niet hoe ik het in jullie taaltje moet zeggen. In de jungle begroeten we elkaar met salama!

Nee… niet met salami, maar salama. Ik zal me anders eerst even voorstellen. Ik ben Lemmie, een ringstaartmaki. Ik heb wel 7 zussen en 5 broers en we lijken allemaal super hard op elkaar. Je moet al goed kijken om ons te herkennen, alleen mama ziet echt het verschil.

Boaz, dat is mijn oudste broer, die heeft veel meer witte vlekken op zijn staart dan ik. En Lila, dat is mijn jongste zus. Zij heeft een heel speciale staart… één van de vlekken heeft zelfs de vorm van een hartje. Wat een schatje. Ik zou haar kunnen knuffelen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Onze staart is voor ons ringstaartmaki's super belangrijk. Als wij elkaar in het woud tegenkomen dan geven wij elkaar geen hand, maar wij schudden elkaar de staart. Met onze staart kunnen we ook van de éne boom naar de andere boom slingeren. Dat is super leuk! Zeker als Liz meegaat op avontuur.

Liz is mijn allerallerbeste vriendin. Weet je wat ik zo knap aan haar vind, haar blauwe ogen, … maar ook haar super mooie stem. Ze droomt ervan om het jungle sing festival te winnen. Als ze zo aan het oefenen is dan komen alle dieren uit de jungle kijken.

Zelfs Ramon, de leeuw, komt dan mee kijken. Meestal ligt hij te slapen in zijn grot, en wat kan hij luid snurken …
’s Nachts als wij slapen in de bomen naast de grot, dan doe ik geen oog dicht. Ik probeer dan met mijn staart mijn oren te bedekken om zijn gesnurk niet te horen.

Eén van onze andere vriendjes is Isaac, de giraf. Hij komt met zijn lange nek boven de toppen van de bomen uit en spitst zijn oren om de liedjes van Liz te horen. Meneer giraf dat is de snoeper van de bende. Hij is steeds aan het smullen van de blaadjes aan de bomen. Als je hem ziet, steekt er elke keer een groen sprietje tussen zijn tanden. En nog zegt hij dat hij niet aan het snoepen was. Haha, wat zijn wij toch een super gekke bende bij elkaar.

En als Nelly het nijlpaard erbij komt, dan is het feestje pas echt begonnen. Zij danst en shaket erop los. Als ze nog maar een toontje van de muziek hoort, begint ze al pirouettes te draaien. Met Nelly heb ik wel een hele speciale band. Zij heeft mij leren schaatsen en dankzij haar werd ik ooit schaatskampioen. Ik zoefde over de schaatspiste met mijn staart in de wind.

En als het heel mooi weer is, dan gaan we samen zwemmen. Ook Liz komt dan mee. Dat is altijd beestig leuk met Nelly in de grote plas. We spetteren en splashen erop los! Als we met Nelly gaan zwemmen, wil ze altijd haar kunstjes laten zien. Dan doet ze zo een paar stappen achteruit en telt ze af ….. 3 …. 2 …. 1 …. en roept kei luid bommetje! En dan splash! Al het water vliegt in het rond. Het lijkt dan wel een overstroming in het regenwoud.

Het is ook haar gekke idee geweest om met de bende naar hier te verhuizen. Tijdens één van onze zwembeurten zei ze stilletjes tegen mij. “Lemmie, zouden we niet eens op vakantie gaan met de hele bende?” Ze vertelde over een oud zwembad dat niet meer gebruikt werd. De oude conciërge van het zwembad heet Fons en hij kent Nelly al vanaf ze nog een klein mini-nijlpaardje was. Fons had haar onlangs nog gesproken aan de telefoon en vertelde dat hij het gebouw niet alleen meer kon onderhouden. Het zwembad begon ook meer en meer op een jungle te lijken.

Liz had stiekem ons babbeltje afgeluisterd en was meteen overenthousiast. Ze had nog nooit gevlogen en keek er zo hard naar uit om hoog in de wolken te zweven. Want als we naar het zwembad in het verre Zwevegem zouden gaan, konden we er alleen met het vliegtuig naartoe reizen.

Ben je benieuwd hoe dit verhaaltje verder gaat? Kom dan eens zeker langs in Speelpunt in Zwevegem.